Szabolcsi Gergely's posts - English uPOST

A remény tüntetése A remény tüntetése

A mai tüntetés reményteli volt. Ilyesmit utoljára a diáktüntetésekről írtam, de azokban, mint az elmúlt években oly sok dologban, csalódnom kellett és utána már csak a kiábrándultság maradt. Ezt a kiábrándultságot éreztem a választások idején, a netadós tüntetésekkor és szinte mindig, amikor felmerült az, hogy…

Szőnyi Szilárd és a polgári értékek Szőnyi Szilárd és a polgári értékek

Arról, hogy Szőnyi Szilárd mai teljesítménye miért gyalázatos nincs mit mondanom. Megtette ezt Jámbor András a Kettős Mércén és Szily Laci is a Cinken. Arról azonban igenis beszélnünk kell, hogy mit árul el a magyar polgári oldalról mindez.

A homofóbiáról még egyszer A homofóbiáról még egyszer

Azt, hogy Bayer Zsolt egy ordas nagy tahó, mindenki tudta. Nem ért minket meglepetésként az sem, hogy homofób és, hogy bármikor szívesen fröcsögi tele a Magyar Hírlapot az agymenéseivel a liberalizmusról, az európaiságról és azok kudarcáról.

A párbeszéd lehetőségei A párbeszéd lehetőségei

Tudjátok nekem mikor jött el először az a pillanat, amikor úgy éreztem, hogy nekem és a Fidesznek tényleg soha semmi közünk nem lesz egymáshoz? Itt most persze nem arra gondolok, hogy mikor döntöttem úgy, hogy soha nem szavaznék a Fideszre (ez nálam családi örökség), hanem arra, hogy mikor éreztem úgy először, hogy ha…

Nők és képregények Nők és képregények

"A nők átveszik az uralmat a Marvel felett" - nem olyan rég ezzel a címmel jelent meg egy rövid bejegyzés a KönyvesBlogon és ez a megállapítás jól illeszkedik ahhoz az általános véleményhez, ami a képregényipar (különösen a Marvel Comics) változásairól kialakult. A helyzet azonban korántsem ennyire egyértelmű és…

Nagyon magyar Nagyon magyar

A tegnapi taxis tüntetés egy vicc volt.

Havasi Bertalan 5+1 legszebb pillanata Havasi Bertalan 5+1 legszebb pillanata

Bár múltheti listánkon nem szerepelt, egészen biztosak vagyunk abban, hogy Havasi Bertalan Hungarikum. Nem arról van szó, hogy ilyen formátumú ember más országban nem terem, hanem arról a tényről, hogy más országban ezek a figurák ritkán szoktak eljutni odáig, hogy miniszterelnökök sajtófőnökei legyenek.

#gamergate - erőszak és egyenlőség #gamergate - erőszak és egyenlőség

Tavaly nyáron a feminizmus újra a mainstream média középpontjába került azzal, hogy kirobbant a gamergate botrány, illetve elindult maga a gamergate "mozgalom".* Miközben az utóbbi időszakban a vita - legalábbis a felszínen - csillapodni látszik, az eset olyan problémákra hívta fel a figyelmet, amik továbbra is…

Az Alternatíva Javaslatai a Hungarikum Bizottság Számára Az Alternatíva Javaslatai a Hungarikum Bizottság Számára

Úgy egy hete került fel a YouTube-ra egy videó, amiben azért kampányolnak, hogy a magyar szinkron (sőt! Magyar Szinkron) is kerüljön be a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Je suis Kuruc.info? Je suis Kuruc.info?

Egy héttel azután, hogy terroristák újságírókat mészároltak le azért, mert nem értettek velük egyet és három nappal azután, hogy Orbán Viktor a világ vezető politikusai mellett vonult a sajtószabadságért, Magyarországon, a rendszerváltás után először, betiltottak egy cikket.

A keletről jött ember A keletről jött ember

A zsebre tett kéz az egy dolog, nézhet ki jól is (az, hogy Orbánnak nem áll jól, más kérdés). Az, hogy valaki kövér megint egy másik dolog, sok mindentől lehet és alapvetően bunkóság rajta röhögni (még akkor is, ha a kiröhögött illető saját bevallása szerint a kövér katona a halála).

Tévhitek Angela Merkelről Tévhitek Angela Merkelről

Miközben a mindenféle ellenzéki csoportok azért tüntetnének, hogy Angela Merkel keményen lépjen fel Orbánnal szemben, aközben a Kettős Mércén már az a vélemény jelenik meg, hogy (sarkosan fogalmazva) Merkel ellen kell tüntetni, mivel ő másodrendű állampolgárként kezeli a magyarokat.

Az elmúlt év 10+1 legbénább közéleti témája Az elmúlt év 10+1 legbénább közéleti témája

Listákat írni szórakoztató. Listákat írni az elmúlt év legunalmasabb, legtúltoltabb, legkiszámíthatóbb közéleti témáiról pedig még szórakoztatóbb.

Intellectual mediocrity

Rohadt nagy bajok vannak a magyar köz- és politikai életben, és kivételesen nem arra gondolok, hogy mennyire undorító az Orbán-kormány, hanem arra, hogy mennyire röhejesen középszerű annak az ellenzéke.

Magyar álláspont

Orbán Viktor ma kommunista kérdésfeltevésnek nevezte azt, ami szerint választani kell kelet- és nyugat között.

Rendszerváltás?

"A mi generációnknak 25 év után most érkezett el a rendszerváltás."

CCCP CCCP

Kiss Soma Ábrahám az Index tudósítása szerint "elítéli a sztálinizmust, ugyanakkor máskor is újra felvenné bátran az CCCP-pulóvert". Továbbá "magát egyébként kommunistának vallja, de ezzel szerinte egyedül van a tüntetés szervezői között".

Másnap 2.

Tegnap és ma többekkel beszélgettem arról, hogy vajon most mi lesz. Ez vajon tényleg a forradalom előszele volt, vagy csak pillanatnyi fellángolás, vagy mi? Meg tudja-e dönteni egy ilyen szimbolikus ügy az Orbán-kormányt?

More Szabolcsi Gergely's posts »

Language